Menü Bezárás

SZÓFEJTŐ ÍRÁS

Egy barátom kérdésére ezt írtam: Azért vezettem be a SzóFejtőÍrás használatát, mert nagyon nagyszámú új fogalmat kellett létrehozni. A SzóFejtőÍrás lehetővé teszi, hogy a legköznapibb nevekből alkossuk meg a szakfogalmainkat, és az írásmód azonnal tükrözi, hogy a köznapiság ellenére itt szakszóról van szó. Van még egy előnye: akármilyen hosszú lehet a szó, a szóközi nagybetű miatt tagolttá válik, és könnyű kiolvasni… Van egy praktikus előnye: a nagybetűket kell csak LeírnOM, a gépem kiegészíti — ez jelentősen könnyíti és gyorsítja az írást, és emiatt a nagyon bonyolult FogalOM is könnyednek, könnyen használhatónak és érthetőnek tűnik.

Az eddigi honlap tapasztalat során a SzóFejtőÍrással kapcsolatban sok észrevételt kaptunk: szinte pártokra szakadnak az emberek: vannak lelkes hívei és kitartó ellenzői, sőt akadnak olyanok is, akik mereven elutasítják, és zavarónak, ellenszenvesnek találják a használatukat.

Hozzászólásodat, véleményedet szívesen FogadOM levélben.

Alkalmazott szakfogalmainkat köznapi kifejezésekből alkottuk, szóközi nagybetűvel, SzóFejtőÍrással jelezve, hogy itt a köznapi szóhasználatnál pontosabb SzakFogalOM az, amit magad előtt látsz. Ez a szó például: SzakFogalOM — ezzel az írásmóddal, a szó végén lévő nagybetűs om-mal még azt is jelzi, hogy a szakfogalmak megalkotásánál használtuk a KözösségiMetódus technológiánkat, amely a sokszempontos optimalizálás módszertana.

A SzóFejtőÍrás — kis gyakorlat után — nagymértékben segíti a gyors olvasást, és a hosszabb szövegekben való tájékozódást, hisz sokszor elegendő, ha egy képernyőnyi szövegben először csak a SzóFejtőÍrással írt szakfogalmakat olvasod el: máris van képed az oldal tartalmáról. A SzóFejtőÍrással írt szakfogalmak a leggyakrabban hiperlinkek: elvezetnek ahhoz az oldalhoz, amely bevezeti és megmagyarázza a fogalmat.

Magor

 

Megosztás
Posted in Írások, jegyzetek

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..